Bel direct 0413-478201

Historie

Ongeveer 60 jaar geleden is Boomkwekerij  Vullings, onder leiding van de  toenmalige eigenaar Willem Vullings, begonnen met het kweken van populieren en wilgen. Omstreeks 1970 werd het bedrijf overgenomen door Jan Vullings(zoon) die zich voornamelijk op bos- en haagplantsoen richtte.
Er werd extra grond aangekocht om de toekomst zeker te stellen. Deze toekomstplannen kregen echter een plotse wending toen Jan Vullings in 1977 op 31 jarige leeftijd is overleden. Jan liet zijn vrouw Erna en twee kinderen achter. Dat bracht Erna voor de keuze of ze het het bedrijf alleen door wilde zetten en die keuze heeft ze destijds met veel toewijding gemaakt.
 
 
Erna had een grote passie voor het veredelen,vermeerderen en doorkweken van bomen. Deze passie zorgde in korte tijd gezorgd voor een grote omschakeling in de kwekerij. In aanvang nog met opkweek van eigen plantgoed en later alleen nog met doorkweken.
 
In 1984 trouwde Erna met Jan Kuppens en kreeg de kwekerij de naam Boomkwekerij Kuppens. De toenmalige bedrijfslokatie  in Liempde bood geen perspectief voor uitbreiding, bijvoorbeeld voor het bouwen van een loods. 
Die mogelijkheden waren wel binnen bereik in Sint-Oedenrode, waar de kwekerij in 1989 werd voortgezet.
 
Gevestigd op de nieuwe lokatie kwam er meer verdieping in het assortiment en ontstond er een actieve zoektocht naar nieuwe soorten.
 
Inmiddels runde Erna haar kwekerij samen met haar zoon, Wim Vullings, en is het bedrijf uitgegroeid naar een middelgroot bedrijf met een omvang van 45 hectare.
Het bedrijf hanteert een unieke verplant formule waarbij elke boom 3 tot 4 keer wordt verplant wat resulteert in extra sterke bomen.
 Erna is helaas 14-04-2016 door een hartinfarct om het leven gekomen en laat een groot gat na. Wij zijn haar dankbaar voor alles wat ze voor ons heeft betekend.


 
In opvolging van Erna zal Wim vullings proberen met dezelfde passie en gedrevenheid het bedrijf door te zetten.
Wim heeft de ambitie de diversiteit van de kwekerij in de toekomst verder te ontwikkelen. Uiteraard wordt daarbij kwaliteit niet uit het oog verloren. Kwaliteit blijft hoofdzaak voor Kwekerij Kuppens, waar  een gezonde weerbare boom de standaard is.
Potlood tekening Jan Vullings net voor hij stierf